• Zoltán 41426 számú kérdése
  • 2011-12-09

Tisztelt Ügyvéd Úr és Hölgy!
Köszönöm a válaszukat, melyet lentre bemásoltam. Csak még annyi, hogy nincs ilyenkor elévülési idő az ajándékozással kapcsolatban? Főleg, hogy azt a pénzt ingatlanra költötték, nem vonatkozik rá az 5 év elévülési idő, amíg pert indíthat visszavonás miatt? Mert akkor már lekéste.

Előre is köszönöm a választ! ZoltánT. Ügyvédi Iroda!
2003-ban apám eladta ingatlanját, árát testvérem számlájára utaltatta. Azóta együtt élnek, közös házban, neki ott nincs semmilyen tulajdonjoga, sem haszonélvezete. Az pénz odaadásáról semmiféle szerződést nem írtak. Milyen kötelességei vannak a testvéremnek, illetve, ha azóta apám meggondolta magát és szeretné visszakapni a pénzét, mit kell tennie? Vagy tényleg csak úgy kitehetik a házból? Tisztelettel, Z.
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd válasza 2011-12-07
Tisztelt Zoltán!

A testvérének semminemű kötelezettsége nincs az ügyletből kifolyólag, he nem volt erre vonatkozó megállapodás. Amennyiben az édesapja meggondolta magát, úgy az ajándék visszakövetelése iránti pernre van lehetősége.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd

Tisztelt Zoltán!

Az ajándék visszakövetelésére az elévülés onnan számítandó, amikor felmerül a visszakövetelési ok. Ez itt feltehetően a tévedés lehet, ami a jelek szerint felmerült, de nem feltétlenül állt fenn 2003-ban, hiszen akkor nem lett volna ajándékozás.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: