• Krisztina 41436 számú kérdése
  • 2011-12-11

Tisztelt Ügyvéd Úr / Ügyvéd Nő!
Szeretném tanácsukat kérni az alábbi helyzet megoldásában:
2008. év szeptember/októberében vásároltam egy házrészt (1960 és 1980 körül épült 2 külön folyamat részeként), amit kétszer megnéztünk, megfelelőnek találtunk.
Még ugyanezen év decemberében vizesedést, penészfoltokat fedeztünk fel a szobákban. Jeleztem az eladónak a problémát, azonban csak annyit reagált, hogy 2 kis helyen mondta, hogy van ilyen "hiba", amit mondott is és hozzá tette, hogy nem kellett volna ilyen időben festeni, mert ez okozhatta a nagyobb területen látható gondokat... és Ő "mossa kezeit", szerinte ez egy általános probléma. És ekkor már azt is elmondta (e-mail-ben leírta), hogy korábban nekik is elég szörnyen néztek ki a falak, de idővel javult a helyzet és páraelszívót használt télen...
Azóta eltelt 3 év. Megpróbáltunk minden olyan módszert, amit javasoltak, ami megfizethető és elvileg segíthet a helyzeten (újra festés nyár elején; gyakori szellőztetés; intenzívebb fűtés télen; szellőztető rendszer beépíttetése-amit később ki is szereltek, mert nem segített; belső vakolat lebontása + Stopsó alkalmazása + impregnált gipszkarton használata), de semmi nem vált be.
Azt szeretném megtudni, hogy érdemes-e pert indítanom a fenti problémában és mire számíthatok a per kimenetele kapcsán?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Tisztelt Krisztina!

Véleményem szerint több okból - időmúlás, bizonyítási nehézségek - sem indokolt pert indítania.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: