• Borsó 41440 számú kérdése
  • 2011-12-12

T.Cím!

A lakás, amiben élünk a párom (25%), a bátyja (25%), és az apjuk (50%) tulajdonában van, 3 szobás. Papa nem itt él, de néha jön, szobája lezárva. A másik két szobában élünk mi, egyikben párom és én (én július óta vagyok itt), a másikban a bátyja és annak barátnője (kb. 3 éve eszi itt a fene). Tavaly karácsony előtt párom és bátyja összeverekedtek, a bátyja és a barátnője feljelentették súlyos testi sértésért (mivel páromnak két kiskorú tanúja van, így nem sokat tehet, bár szeptemberben a báty beismerte két felnőtt tanú előtt, hogy ő kezdte, de ez most lényegtelen). A barátnője azóta folyamatosan provokálja páromat, abbéli reményében, hogy párom valóban megüti, és akkor a korábbi eseményekre való tekintettel, azonnal lecsukják.

Mit lehet csinálni ebben az esetben? Párom nem rakhatja ki valahogy ezt a nőt? A saját tulajdonú lakásában nem élhet szabadon, úgy ahogy akar, mert ez folyamatosan provokálja (szándékosan)!! Kezd már finoman őrjítő lenni ez a tehetetlenség, mert a helyzet egyre rosszabb. (sajnos nincs hova költözni, a lakás eladásra meghirdetve, de jelen piaci körülmények között vajmi kevés esély van rá, hogy olyan ajánlatot kapunk, amit el tudunk fogadni).

Válaszát előre is köszönöm!!

Tisztelt Borsó!

Tekintettel arra, hogy az ingatlan közös tulajdon, így a tulajdonosok mindegyike jogosult használni az ingatlant, ill. mások számára azt birtosítani. Ennek csak a többi tulajdonostárs hasonló joga szab határt, azaz gyakorlatilag egy megoldás van: közösen dönteni a használat és az együttélés szabályairól.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: