• Ildikó 41444 számú kérdése
  • 2011-12-12

Üdvözlöm T. Ügyvédnő!

Segítségét szeretném kérni. Ez év május hónapjában előszerződést kötöttem a Pécs, Deák Ferenc u.60. sz. alatti másfélszobás családi házra. Akkor a ház állapota teljesen száraznak tünt. November hóban kötöttük meg a végleges szerződést, a ház még ekkor is száraznak tünt. Vizfoltokat még elvétve sem lehetett találni. Nem részletezett ok miatt még november hónapban beköltöztünk a családommal a házba. kb. 3 hét eltelte után, tehát kb. 1 hete azt vettük észre, hogy a fő falak el kezdtek vizesedni, megjelentek a penészfoltok. Mivel a 3 kiskoru gyermekem közül a 13 éves lányom súlyos asztmás és allergiás többek között a penészre, el kellett költöznünk a házból. A lakás kipakolása után megdöbbenve vettük észre, hogy szinte folyik a falakból kb. 50 cm. magasan a víz és kb. 1 m magasságban megjelent a feketepenész is. Megkerestük a lakás tulajdonosát, aki arra hivatkozva elutasitott bennünket, hogy a szerződés aláirásakor ezt nem jeleztem, és mivel telepakoltam bútorokkal (Ő szerinte) nem csoda, hogy nem tudott szellőzni.
Szeretném, ha tanácsot adni, mit tehetnék . Ebben a formában a ház nem lakható, főleg nem asztmás (orvosilag igazolt) gyermekkel. Legyen szives segitsen tanáccsal. Amennyiben pedig Ön is úgy látja, hogy itt megtévesztés történt, azonnal ügyvédhez fordulok. A végleges szerződésben sem pedig szóban nem lettünk figyelmeztetve a ház vizes állapotára.
Várom mielőbbi segítőkész válaszát.

Előre is ksözönöm.

Ruppné, Ildikó

Tisztelt Ildikó!
Az Ön által elmondottak szerint az eladó hibásan teljesített, amely miatt Önnek szavatossági jogok érvényesítésére van lehetősége (kijavítás, kicserélés, árleszállítás, elállás). A szavatossági jogok érvényesítésére azonban nagyon rövid határidő áll rendelkezésre (főszabály szerint 6 hónap), ezért azt tanácsolom, hogy haladéktalanul forduljon jogi képviselőhöz az ügyben, nehogy a határidő letelte miatt igényei elévüljenek. Amennyiben igényt tart rá, természetesen mi is szívesen állunk rendelkezésére az ügyben, ehhez azonban az összes körülmény, adásvételi szerződés, egyéb okiratok, stb. ismeretére is szükség van.
Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7626 Pécs, Király u. 85. I.em. 6.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal: