• Attila 41466 számú kérdése
  • 2011-12-15

Üdvözlöm!

A követkző kérdéseim lennének.
Szeretnék vásárolni egy igatlant az általam kitalált konkstukcióban. Az ingatlan vétel árát 1 év alatt fizetném ki a jelenlegi tulajdonosnak.
Van e ezzel kapcsolatban valamilyen bejelentési kötelezettségem valahova.
Valamint ebben az esetben az illeték megfizetésre mikor vagyok köteles. Az első részlet kifizetésekor vagy az utolsó után?
A közmüveket mikor érdemes és egyáltalán mikor lehetséges átíratni? Már csak abban az esetben ha a lakás teljesen a tulajdonomban van?
Mennyibe kerül egy ilyen konksúkciókkal rendlekező szerződés elkészítése (akár önöknél is)?
Szeretnék mindent tisztán csinálni nem akarok a későbbiekben bonyodalmakat.
És egyáltalán ez jogilag megoldható hogy én részletekben fizessem ki neki a vételárat? Természetesen közös megegyezéssel.
Válaszukat kérem küldjék el email címemre is.
Előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelt Attila!

Közös megegyezésen alapulva természetesen semmi akadálya nincs a tervezett vásárlás megvalósításának. Az illetékfizetés akkor válik esedékessé, amikor az adásvételi szerződés a földhivatalhoz benyújtásra kerül. Ez elvileg lehetne az ügylet végén is, azaz a teljes vételár kifizetésekor - addig csak egy előszerződés kötné a feleket - de ez lenne az Ön számára kedvezőtlenebb és kevésbé biztonságos megoldás, így én azt javasolnám, hogy kössék meg most az adásvételi szerződést, függetlenül attól, hogy így illetéket hamarabb kell fizetnie.(Az ügylet pontosabb ismeretében tudnék illetékkedvezményre vonatkozó lehetőségeket mondani.)
A közművek átírása pedig akkor praktikus és logikus, amikor birtokba veszi az ingatlant. A kérdéséből nem derült ki, hogy az már az ügylet elején megtörténik-e vagy sem, bármelyik elkpzelhető, és a közművek átírását is az fogja megalapozni.
Az ügyvédi díj vonatkozásában kérem, hogy használja az ingatlanjog.hu honlap ügyvédi munkadíjkalkulátorát, ott megkapja a kívánt ajánlatot! A bizalmát előre is köszönjük!


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: