• MÁRIA 41482 számú kérdése
  • 2011-12-17

tisztelt ügyvéd úr . szüleim halála után örököltemfál ingatlant . a testvérem .és a felesége úgy dőntöttek 6 éve már hogy az ingatlan t megvásárolják tőlem . ez adásvételi szerződésben megtőrtént , és hogy az év szept ben kifizetnek . én pedig hozzájárultam a tulajdonjog bejegyzéséhez . és aláirtam 6 éve - azóta sem fizettek ki . már felszőlitó levelet is kaptak - sajnos anyagilag mint egyedül álló nyugdijas már szükségem lenne az örökségemre . kérem hová forduljak . ügyvédi munkadijra pénzem nincs . testvéremnek anyagi helyzetük rendezett köszönöm válaszát

Tisztelt MÁRIA!

A szerződés alapján Önnek természetesen jár a vételár, azonban amennyiben ezt önként nem fizetik meg Önnek, csak jogi úton tudja érvényesíteni.

A legegyszerűbb megoldás fizetési meghagyásos eljárás útján érvényesítenie a követelését. Ehhez közjegyzőhöz kellene fordulnia. Magánszemélyként ügyvéd közreműködése nélkül is indíthat eljárást, illetve amennyiben az anyagi helyzete indokolttá teszi, kérhet személyes költségmentességet is.

Javaslom tehát keresse fel valamelyik a lakóhelyéhez közel illetékes közjegyzőt, és kérelmezze a fizetési meghagyás kibocsájtását.

A fizetési meghagyásos eljárásról bővebben a Magyar Közjegyzői Kamara honlapján olvashat.


Tisztelettel
Dr.Jámbor Igor Roland ügyvéd
JÁMBOR & TÓTH Ügyvédi Iroda
3525 Miskolc, Patak u. 4. I/1.
+36 46 414 220
www.jamborestoth.hu
iroda@jamborestoth.hu

Közösségi oldal: