• Marcsi 41499 számú kérdése
  • 2011-12-20

Tisztelt Ügyvédek!
2008 augusztusában jelzáloghitelt vettem fel CHF alapon használt lakás vásárlásra.Ez az összeg 3,600,000 Ft volt sajnos korábbi munkahelyem elvesztése miatt nem tudtam fizetni, ezért 2011. januárban átkerült egy faktoring céghez.Egyszerűen nem tudok velük megegyezni havi 50,0000 ft-ot kínálok és azt mondják 60,000 ft lenne megfelelő, persze CHF alapon ez is.
Egyik kérdésem, hogy valoban igaz-e, hogy svájci frank alapú kölcsönt nem lehet forintosítani ha már faktoring kezeli a kintlévőségemet.
A másik pedig az lenne, hogy osztatlan közös tulajdonnál ha én használatbavételemet ráruháztam valakire, abban az esetben végrehajtásra kerülhet az ingatlan?
Várom kíváncsian válaszát.Köszönettel

Tisztelt Marcsi!

Sajnos az elmondottak alapján kizárólag megygezés útján juthat megnyugtató megoldásra, a fakroting céget - feltételezve, hogy jogszerűen jutott a követelés birtokába - nem tudja kényszeríteni egy számára kedvezőtlen megállapodás elfogadására, akkor inkább érvényesíteni fogják a követeléssel együtt megszerzett jogaikat vételi jog, zálogjog).
A használatbavétel átnegedésére vonatkozó kérdést nem értem, de úgy sejtem, hogy ez nem érintheti a végrehajtási lehetőséget.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: