• Éva 41504 számú kérdése
  • 2011-12-21

Tisztelt Ügyvédi iroda!

Degítségüket kérem mia teendőm az alábbi ügyben.
Egy Budapesti ingatlanirodán keresztül kívántunk megvásárolni egy B.pesti lakást. Az irodán kersztül árajánlatot tettünk, melyet a tulajdonos elfogadott, és elindult a vásárlási szándéknyilatkozattal a dolog mely szerződésben a tulajdonos nyomására az ingatlanirodán és az iroda dolgozói mint tanúk írták alá a szerződést és 74 e Ft-ot adtunk a tulajdonodnak.
Közben kifizettük az értékbecslést, és a fiam indította a kölcsön szerződést. Közben az ingatlaniroda telefonon közölte 2011 dec.19.-én ,hogy a tulajdonos előző pénteken eladta a lakást másnak. Nekünk a tulajdonos nem akarja visszafizetni a 74 e Ft. sem nem hogy a hitelbírálatot. Az ingatlan irodát kifizette, így ők nem kívánnak perelni, bár közölték tanúként eljönnek ha pert indítunk a pénzünkért.
Gondolhatják milyen lelkiállapotva kerültünk, se lakás, se pénz és a lakásvásárlási lehetőségünk is elszállt.
Kérdésem A tulajdonost mire lehet kötelezni és hogyan ??
Az ingatlanközvetítő miben felelős és mik a letőségek annak, hogy kártérítésre kötelezzük
mindkettőt. Van-e jogalapja az iroda felelőségét kimondatni.
Várom segítő válaszukat
Köszönettel: Éva

Tisztelt Éva!

Nem tudom, hogy az eset kapcsán milyen írásos okiratok születtek. Ha születtek, akkor ezek ismeretében lehetne választ adni a kérdésekre. Feltételezésem szerint az irodát nem, de az eladót lehet kártérítés iránt perelni. Ha viszont nincsenek írásos emlékek, akkor a bizonyítási nehézségek miatt nagyon kérdőjeles a követelés kimenetele.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: