• Irén 42705 számú kérdése
  • 2012-06-13

Tisztelt Ügyvéd Úr! 2010 szeptemberében beépítettük a teraszt,mert ha eső esett folyamatosan beáztunk. Ez méreteiben ! 1.56x1.96m.megközelítőleg 3 négyzetméter. a belmagassága 210cm. Most lebontásra köteleznek bennünket. A fennmaradási költség kb. 270ezer forint lenne,amit mi nem tudunk vállalni, mert nincs miből.Van-e rá lehetőség hogy ne kelljen elbontani? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által felvázolt tényállás alapján az illetékes építési osztály határozatának áttanulmányozása nélkül az alábbi, általános tájékoztatást tudom adni:

a 37/2007. évi ÖTM rendelet értelmében építmény építése, bővítése építési engedély alapján végezhető építési tevékenység.
A fennmaradási engedély megadására az építésügyi bírság megfizetése mellett van lehetőség, amely - levele alapján az Önök esetében - 270.000,- Ft összegben került megállapításra.

Valószínűnek tartom, hogy a határozatban megjelölték a fellebbezésre nyitva álló határidőt is, mely amennyiben még nem járt le, esetlegesen kérhetnek méltányosságot, illetve részletfizetést.

Azonban a pontosabb válasz megadásához mindenképpen szükséges lenne a határozatot áttanulmányoznom.

Végezetül tájékoztatom, hogy amennyiben az épület utolsó bővítése/átalakítása óta 10 év eltelt, az építésügyi hatóság intézkedési lehetőséggel már nem rendelkezik.


Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsai@racsaidr.hu

Közösségi oldal: