• Salamon Krisztina 42781 számú kérdése
  • 2012-06-25

Tisztelt Ügyvéd Úr,
Tavaly tavasszal kizárólagossági szerződést kötöttem egy ingatlan irodával. Egy nem potencialis erdeklődőt küldtek egy év alatt. Én úgy emlekeztem, hogy hat hónapra szól a kizárólagossági szerződés ezért más ingatlanirodába is beadtam a lakást hirdetésre pár hónapja. Néhány napja bementem az ingatlanirodába ahol először jártam és kértem a szerződésem módosítását nem kizárólagosra. Ezt alá is írtuk, nem volt semmi gond. Az a kérdésem, hogy az előző szerződésem nem került ervenytelenitesre hanem egyszerűen aláírtunk egy újat, aktuális dátummal. Azóta találtam vevőt magánúton aki már le is foglalózta a lakást, két hét múlva adásvételi szerződést írunk.
Kérdésem, hogy az új szerződés aláírásával, a korább kizárólagosi érvényét vesztette?
Nem lesz-e gond abból, ha éppen most küldene az iroda érdeklődőt?
Nem gondolják e azt, hogy azért modositottam a szerződést mert találtam vevőt? A kizarolagossagi szerződésben bent van, hogy nem hirdethetem a lakást más irodában én pedig már ezt megtettem pár hónapja mivel nem küldtek érdeklődőt csak úgy emlékeztem hogy nem él már a szerződés...
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Salamon Krisztina!

Igen,az utóbbi szerződés módosította vagy megszüntette a korábbi, kizárólagos szerződést. A kizárólagos szerződések azonban gyakran tartalmaznak olyan feltételeket, amelyek "túlnyúlnak" a kizárólagosság időtartamán, így érdems lenne ezzel a szemüveggel is átnézni azt.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: