• Balázs 43036 számú kérdése
  • 2012-08-09

Kedves Tanácsadó!
Az év első felében vásároltunk egy ingatlanközvetítőn keresztül egy ingatlant. Az ingatlanközvetítésről szóló szerződés a régi eladó és az ingatlaniroda között teljesült, lezáródott. Mi megvásároltuk az ingatlant eladótól, teljesen lezáródott ügy.
Lezárást követően (telejes összeg kifizetése, erről nyilatkozat, birtokbaadás) megtörtént, a hirdető ingatlaniroda többszöri szóbeli, majd írásos (egyenlőre csak email) kérésünk felszólításunk ellenére mégis április óta nem vette még le az ingatlanunkat a weboldaláról, ahol jelenleg is hirdeti "Foglalózva" megjegyzéssel.
A hirdetésben képek is vannak, melyeken látszik pl. a szobák elrendezése, risztó kezelőpanel helye, mozgásérzékelők helyei, és félünk, hogy ezeket felhasználva akár betörés áldozatai lehetünk, akár pedig másodszori értékesítési gyanúnk is van.

Kérdésem, hogy van-e olyan jogszabály (pl. Adatkezelési törvény), melyre hivatkozással nyomást gyakorolhatnék az ingatlanirodára?

Köszönettel:
Balázs

Tisztelt Balázs!

A kettős eladás talán azért nem reális félelem, mert ahhoz bűncselekmény elkövetése is "szükséges" lenne, de természetesen kizárni sem lehet. Az iroda kapcsán - amennyiben egy franchise-lánc része, úgy első lépésben a franchise-tulajdonos felé, másodsorban pedig a közvetítők felett törvényességi felügyeletet gyakorló jegyzőnél kell bejelentést tenni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: