• Orsolya 43060 számú kérdése
  • 2012-08-13

Kedves Ügyvéd Nő/Úr!

Legyenek kedvesek megírni, hogy egy 4 éve vásárolt (akkor újonnan épült) lakásnál most jelentkező csőrepedés esetén miként tudjuk érvényesíteni a szavatossági igényünket.
Tudtommal mivel tartós használatra rendelt dologról és nem szabadon futó vezetékről van szó az épületszerkezetek alkalmassági idejéről szóló rendelet szerint 10 év a szavatossági idő az épületgépészeti csővezetékekre. Sajnos a hiba csak a csempe ill a fal megbontásával orvosolható. Tájékozódni szeretnék, hogy ez esetben a szükséges burkolási ill kőműves munka elvégzése és költsége is az Eladó fővállalkozót terheli vagy csak a csővezeték kijavítását kérhetjük. Amennyiben elzárkózik a felelősség elől, milyen lépéseket szükséges tennünk. Kijavíttathatjuk-e esetleg más szakemberrel és a költségeket követelhetjük-e rajta?

Köszönöm a válaszukat!

Tisztelettel: Orsolya

Tisztelt Orsolya!

A munka elvégzése magában foglalja a szükségszerű bontási és helyreállítási munkákat is. Ezt vele szemben lehet követelni, amennyiben nem teljesít, úgy mással - dokumentáltan - el lehet végeztetni, és a költséget az eladón lehet behajtani.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: