• Frézia 43237 számú kérdése
  • 2012-09-09

T. Ügyvédi Iroda!
1994-ben vásároltunk egy földterületet, ami rendezés után zártkerti ingatlan besorolást kapott.
Mivel ketten vettünk egy nagyobb kertet, annak megosztása úgy történt, hogy egy osztatlan közös tulajdonban maradt részt, útként használunk, így is lett bejegyezve a földhivatalba. Szomszédom eladta a telkét, az új tulajdonos csak használja az utat, de nem gondozza. A problémám az, hogy lovakat tartana, és ezen a közös úton járnának le föl a lovak.( 3 méter széles és 80 hosszú meredek út)
Közben a zártkertek megszűntek, és a helyi önkormányzat mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületté minősítette vissza, ezért az állattartás -szabályok betartása mellett - megengedett. Nem művelésre alkalmas földterületet vettünk, hanem átsorolásra, rendezésre várót.
Ezen a területen lakóházak is vannak, állandó lakosokkal. Hibázott-e az önkormányzat a besorolással? Ha igen hová fordulhatok panaszommal.

Kérdésem az lenne, hogy megakadályozhatom-e, hogy a közös úton lovak is járjanak. Kérnie kell a tulajdonostársamnak a hozzájárulásomat?

Üdvözlettel: Frézia

Tisztelt Frézia!

A válaszhoz az önrkományzati eljárás részleteit kellene megismerni, akkor lehet megállapítani az átminősítés jogszerűségét.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: