• Mónika 43360 számú kérdése
  • 2012-09-26

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni,hogy mi a teendő egy olyan helyzetben amikor benne lakunk egy általunk épített házban amin nincs lakhatási engedély.
Az építési engedélyt 1987-ben adták ki. A ház sokkal később készült el és eszemben sem volt ez az engedély.Csak a minap vetődött fel,hogy mi van ilyenkor,ha el szeretnénk adni ,vagy csak magunknak rendezni szeretnénk ezt a helyzetet.
Mi a teendő! Ráadásul már van egy hátsó terasz ami elég rossz állapotban van és nincs korlátja.De ezt nem használjuk az ajtó be lett falazva. A belső kialakítás sem olyan mint a terven.Vagyis át vannak cserélve a helyiségek és gipszkarton falak is épültek a nappali elválasztására.Ilyenkor új engedély kell? Vagy jó a régi és azzal kell menni a hivatalba?Előre is köszönöm szépen a válaszát!Mónika

Tisztelt Mónika!

Az helyi önkormányzat építési hatóságánál (Prügy esetén Szerencsen) be kellene szerezni a használatbavételi engedélyt. Ott minden ezzel kapcsolatos kérdésről adni fognak felvilágosítást.

Valószínűleg mivel maga az épület sincs feltüntetve az ingatlan-nyilvántartásban (tehát jelenleg egy üres telekként szerepel) földmérővel épületfeltüntetési vázrajzot is be kellene adni.

Tisztelettel
dr.Jámbor Igor Roland ügyvéd
JÁMBOR & TÓTH Ügyvédi Iroda
3525 Miskolc, Patak u. 4. I/1.
+36 46 414 220
www.jamborestoth.hu
iroda@jamborestoth.hu

Közösségi oldal: