• Ilona 43499 számú kérdése
  • 2012-10-18

Tisztelt Szakértők!
Társasházunk tulajdonosainak kb. 1/3-a rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a Közös képviselő tevékenységével kapcsolatos elégedetlenségek miatt. A közgyűlésen résztvevők beleegyeztek hangfelvétel készítésébe, hogy a jegyzőkönyv korrekt, precíz módon készülhessen el. A jegyzőkőnyv készítését a levezetést is végző közös képviselő vállalta, azt állította, hogy ez az Ö kötelessége. Még a jegyzőkönyv elkészülte előtt a közös képviselő megjelentette a határozatokat, anélkül, hogy a két megválasztott hitelesítő láthatta volna, és aláírhatta volna az anyagot. A részükre hitelesítésre átadott jegyzőkönyv tartalma köszönő viszonyban sincs a közel 3 órás időtartamú közgyűlésen elhangzottakkal, nem tartalmazza azokat a lényegi dolgokat amelyek miatt a közgyűlés összehívásra került. A hitelesítők kérték a hanganyag átadást, illetve meghallgatásának lehetőségét, de a közös képviselő megtagadta. Ugyancsak elutasította több tulajdonos hasonló szándékú kérését.
Jogszerű-e, hogy hitelesítés nélkül megjelentette a határozatokat, amelyek egyébként nem fedik a közgyűlésen elhangzott és megszavazott dolgokat?
Jogszerű-e, hogy nem adja át a hanganyagot, megtagadja a visszahallgatás lehetőségét a hitelesítőktől, illetve a tulajdonosoktól?
Kiadhatja-e a valóságtól eltérő tartalmú jegyzőkönyvet a hitelesítők aláírása nélkül?
Hogyan lehet megakadályozni?
MIlyen jogi eszközök állnak a tulajdonosok rendelkezésre a közös képviselő tevékenységével szemben?
Köszönöm válaszukat.
Ilona

Tisztelt Ilona!

Új közgyűlés összehívását kell kezdeményezni, azon más jegyzőkönyvvezetőt kell megbízni - ez nem feltétlenül a közös képviselő feladata - és megkockáztatom, vissza kell hívni a közös képviselőt.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: