• Ica 43670 számú kérdése
  • 2012-11-21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ismételten szeretném segitségét kérni, ill. azt szeretném megtudni, hogy egy banki kölcsön tartozásnál MINDEN HÓNAPBAN befizetésre kerül a kölcsön 60 %-a, addig felmondhatja-e a bank a kölcsönszerződést. Röviden: volt férjemmel közösen vettük fel a kölcsönt, 5 évig fizettük rendesen, majd válás után ő nem volt hajlandó fizetni a saját részét, annak ellenér, hogy biróság előtt ezt jegyzőkönyvbe vállalta, és azóta egy ujabb birósági határozattal is megerősitették, hogy köteles fizetni. A fizetés 6 hónapja késik, azóta csak az én 60 %-om folyik be rendszeresen a bankhoz. A volt férjem fellebbezett, a második tárgyalást még nem tüzték ki, tehát az idő múlik. Szinte minden nap hivogat a bank és fenyegetőzik, hogy felmondják a szerződést, holott minden papirt beküldtünk nekik, hogy hogy áll az ügy. A volt férjem kilépett munkahelyéről és vállalkozásba kezdett, semmi nem szerepel az ő nevén, telefont nem veszi fel.
Sajnos a ház ami megvan terhelve szüleim nevén van, én is ott lakom két kicsi gyermekemmel.
Kérdésem: a banknál lehet-e tárgyalni valamilyen jogásszal, vagy ügyvéddel, és hogy felmondhatják-e a szerződést, amig folyik be valamennyi pénz.

Tisztelt Ica!

A kölcsönszerződésben az adós azt vállalja, hogy a havi törlesztőrészleteket teljes egészében, szerződésszerűen megfizeti. Ilyen szempontból a 60 % megfizetése tehát nem minősül szerződésszerű teljesítésnek. Ettől függetlenül a banki tárgyalás lehetséges, sőt azt ajánlom is kezdeményezni, a bankkal szemben a hallgatás a legrosszabb megoldás.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: