• Magdolna 43673 számú kérdése
  • 2012-11-21

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!
1988-ban kötöttem házasságot a volt férjemmel. Házasságunk alatt két házat is felépítettünk, de mindkét ház 1/1 tulajdonosa az ex volt. Első házunkhoz a telket a szüleitől kapta, erre építettük a házunkat, ezt 2004-ben eladtuk, így tudtuk megvenni a telket a második házunk építéséhez. 2006-ben a második házunkat hitellel (60 millió) terhelte. Időközben kapcsolatunk megromlott, így 2009-ben beadtam a válópert. 2012-ben a válást kimondták, de vagyonmegosztást nem kértem. Azonban a Fővárosi Bíróságon tulajdonjog megállapítására indítottam pert, ugyanis a volt férjem ingatlanrészt nem akart adni, de a hitelt rám akarja terhelni. Jelen pillanatban a volt férjem állítása szerint több a hitel rám eső része, mint a tulajdonrészem, így ismét ki akar tenni minket a közösen épített házból.
A legjobban attól tartok, hogy olyan hitelt terhel rám amit életem végéig sem tudok törleszteni. Azt szeretném tudni, hogy jár-e az ingatlanból tulajdonrész illetve ha járna is azt a hitellel együtt ítélik meg? Szeretnék választ kapni arra a kérdésemre is, hogy célszerű-e elhagynom a házat ilyen körülmények tükrében?
Előre is köszönöm a válaszát.
Hálásan köszönöm a választ.

Tisztelt Magdolna!

Az elmondottak alapján Önnek valamilyen arányban - feltehetően kevesebb, mint fele-fele arányban - megalapozott tulajdonjogi igénye lehet a férjével szermben. Ennek megállapítására a bírósági eljárás megfelelő lehet, bár annak részleteit nem ismerem.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: