• Krisztike 43697 számú kérdése
  • 2012-11-27

Üdvözletem,

szeretném megkérdezni, hogy milyen jogaim vannak,ha olyan határozatlan idejű szerződésem van,ahol az van írva az egyik pontban:

"ha a bérlő a felmondási idő (60 nap) leteltével az ingatlant nem hagyja el,rosszhiszemű,jogcím nélküli használónak minősül és minden jogkövetkezmény nélkül kilakoltatható és a 60 nap lejárta után napi 6000Ft kötbért köteles fizetni."

Én úgy tudom,hogy csak bírósági végzés alapján lehet valakit kilakoltatni,azt sem tudom,az mennyi idő,míg a bíróság ezt meghozza,ráadásul magyar vagyok,3 kiskorú gyermekemmel és még közölte a tulajdonos,jó lenne már 1 héten belül elmennünk,mert eladta az ingatlanát és az új tulajdonos meg már költözne be.

Köszönöm,ha pár mondatban felvilágosít engem.

Isten áldásával!

Tisztelt Krisztike!

A felmondási idő végéig nem kötelezhető az ingatlan kiürítésére. Azt követően jól tudja, jogszerűen lakás kiürítése iránti perben hozott jogerős ítélet alapján tudják kilakoltatni, bírósági végrehajtók útján. A bérelti jogviszony megszűntét követően megállapított kötbér jogos, legfeljebb az vizsgálható, hogy nem eltúlzott mértékű-e.

Tisztelettel
dr.Kollár Andor ügyvéd
6720 Szeged, Deák F. u. 2. mfsz. 7.
+36 70 250-5403
http://www.kollarandor.hu
iroda@kollarandor.hu

Közösségi oldal: