• Mária 43744 számú kérdése
  • 2012-12-09

Kedves Ügyvédnő/Ügyvéd úr!

Szeretnék választ kapni a következő nagyon fontos kérdésemre!

Van egy családi házam Dabason, Pest megyében, kb. 25.000.000,-Ft értékre van felbecsülve, viszont hitel van rajta, ami havi 50.000,-Ft. Én jelenleg a munkám miatt Budapesten egy albérletben lakom három kiskorú gyermekemmel együtt, akiket egyedül nevelek, az édesapjuktól semmilyen gyermektartásdíjat nem kapok, a hiteltörlesztésbe sem fizet, pedig az ingatlan 25%-a az ő nevén van. A fizetésem arra elég, hogy kifizetem a rezsit, az albérletet.

Sajnos 4 hónapja olyan helyzetbe kerültem, hogy döntenem kellett arról, hogy az ingatlan törlesztőrészletét fizessem vagy a gyerekeknek adjak enni. Én a gyerekeimet választottam, viszont a bank felmondta velem a szerződést és végrehajtás alá akarják az ingatlan vonni.

A kérdésem az lenne, hogy az apukát kártérítésre tudom-e perelni azért, amiért én elveszítettem a családi örökségemet, mert ő nem fizetett gyerektartást és én a fizetésemből már nem tudtam a törlesztőrészletet tovább fizetni, hanem csak éppen annyira futotta, hogy éhen ne haljunk?

Milyen követeléseim lehetnek az apukával szemben,hiszen őmiatta veszítem el az ingatlant, a saját vagyonomat? Az én részem az ingatlanból 75%.

Várom megtisztelő válaszukat, köszönöm szépen!

Tisztelt Mária!
Els lépésben nem ebbe az irányba indulnék el, a szerződés felmondása mellett is törekenék az ingatlan megtartására vagy eladására, mert még ez utóbbi is kisebb veszteséget jelentene, mint ha a bank árverezné azt el. Ha ez a része lezárul a folyamatnak, akkor el lehet gondolkodni a férje elleni kártérítésen, amit nem zárnék ki én sem, bár néhány további részleteet még kellene ismerni a pontos válaszhoz.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: