• róbert18 43772 számú kérdése
  • 2012-12-19

Tisztelt Ügyvégi Iroda!

Azzal a problémával fordulnék önökhöz kérdésemmel, hogy édesanyám meghalt néhány hónappal ezelőtt, testvéremmel örököltük a tulajdonát képező családi házat fele-fele arányban. Mindketten a szóban forgó házban élünk, lakcímünk is ide van bejelentve. Én ritkán jövök haza, testvéremmel nagyon megromlott a viszonyunk. Ott tartunk mára már, hogy kizárt a családi házunkból, én csak az alsó szuterén részbe tudok bejutni. Kérdésem, hogy mivel az én tulajdonom a ház fele, jogom van-e erőszakkal bejutni, vagy forduljak inkább hivatalos segítséghez? A saját személyes irataimhoz sem tudok hozzájutni igy.
A másik kérdésem az lenne, jogom van-e az én lakrészemet kiadni a másik tulajdonos /testvérem/ beleegyezése nélkül, vagy az is szükséges hozzá?
A harmadik nagy problémám, hogy mihamarabb szeretném a közös tulajdonunkat megszüntetni, mivel a rossz testvéri viszony miatt nem tudunk együtt élni, de a testvéremmel érdemben nem tudok beszélni, nem áll velem szóba, sok esetben gyógyszerek befolyása alatt áll. Van-e így esélyem bírósági úton eladni a házat, ha esetleg nem jelenik meg a tárgyaláson, nem engedi be a vevőket, bezárkózik amikor be van gyógyszerezve?
Válaszukat előre is köszönöm
Róbert

Tisztelt róbert18!

Én a 3. kérdés rendezését javaslom megkezdeni, mert az végleges megoldást fog jelenteni a vitás helyzetben. Amennyiben egyetért, úgy ezzel kapcsolatban keressen meg engem január eljén és egy díjtalan konzultáció keretében ismertetem a lehetőségeket.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: