• Erzsébet 43780 számú kérdése
  • 2012-12-21

T.Ügyvéd Úr! Rövid kérdésem:a bíróság megítélt egy bizonyos összegű kártérítést részemre. A kötelezett nem fizet. Ráterhelhető e ez a követelés a haszonélvezettel terhelt ingatlanára?/az ingatlan a kötelezetté, a haszonélvezet a szülőké/.Köszönöm.

Tisztelt Kérdező!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni türelmét levelével kapcsolatban, arra azonban csak most nyílik lehetőséges válaszolni tekintettel arra, hogy a cégeljárás kampánya miatt Irodánk minden kollégája teljes leterheltségben volt.

Az Ön által felvázolt tényállás alapján kérdésére az alábbi, általános jellegű tájékoztatást tudom adni:

Amennyiben a bíróság ítélete jogerőssé vált, úgy Ön végrehajtási eljárás megindítására jogosult.
A végrehajtás eljárási díja és a végrehajtó munkavégzéséért járó előleg kifizetését követően a végrehajtó megteszi az előkészületeket a tartozás összegének foganatosítása érdekében.
A követelés összegét elsősorban bankszámláról, munkabérből, illetve egyéb járandóságból vonják le. Amennyiben az előzőek nem fedezik a tartozás összegét, úgy a tulajdonos ingatlanjai és ingóságai is fedezetül szolgálhatnak.

Amennyiben az Ön által említett ingatlannak haszonélvezői is vannak, az ingatlan terhelhető a követelés összegének erejéig, de ebben az estben az ingatlan értékesítése sokkal nehézkesebb, tekintettel arra, hogy haszonélvezettel terhelt ingatlanról van szó.

Amennyiben bármely egyéb kérdése felmerülne, úgy Irodánk – egy előzetes telefonon történő egyeztetést követően – szívesen áll személyesen is rendelkezésére.
Elérhetőségeinket megtalálja a www.racsaidr.hu weboldalon.




Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsai@racsaidr.hu

Közösségi oldal: