• István 45278 számú kérdése
  • 2013-11-14

Kedves Ügyvéd Úr/Hölgy!

A következő problémám van, remélem tud segíteni. A főbérlőmmel határozott időre kötöttünk lakásbérleti szerződést. A szerződésben feltüntetett időpont pár hónapja lejárt, ám én még a lejárat előtt írásban értesítettem a főbérlőt, hogy maradni szeretnék. Ám arról sem írásban, sem szóban nem értesítettem, hogy egy további egy évre kötnék szerződést. Új szerződést nem írtam alá.
A lejárat után további 2 hónapig éltem a lakásban, ám pár napja elköltöztem a lakásból, a tartozásaimat természetesen egyenlítettem, több mint egy hónappal a költözés előtt értesítettem a főbérlőt a költözésről.
Most a főbérlőm azt mondja, hogy mivel határozott idejű szerződésben állunk szerinte, ezért annak lejártáig fizetnem kell a lakbért.
Esetleg Ön tudja, hogy ilyenkor a főbérlő mire hivatkozhat? A határozott időre kötött szerződés automatikusan határozott időre újul meg, ha a bérlő annak időtartamát semmilyen formában sem adja meg?

Köszönöm válaszát!

Tisztelt István!

Nem, ha nincs más megállapodás, akkor max. határozatlan időtartamra hosszabbodhat meg a szerződés. Ami azonban még kérdéses, hogy a felmondási szaályokat betartotta-e ezzel a módszerrel vagy sem, így némi követelése még lehet a bérbeadónak...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: