• Anita 45954 számú kérdése
  • 2014-05-05

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2014. március végén vásároltam (ekkor történt a birtokbavétel) egy panellakást, bútorokkal együtt. A lakás bérlők lakták, akikkel még a régi tulajdonos kötött bérleti szerződést, a felmondási időt töltötték, amikor én átvettem a lakást. A kiköltözés és a takarítás közben fény derült rá, hogy a lakásban ágyi poloskák vannak.
Sajnos így az ingatlanba nem tudok beköltözni és továbbra is fizethetem az albérletem díját, sőt a vásárolt ingatlan költségeit is, illetve az irtást. Allergiás vagyok a vegyszerekre, így félek beköltözni a lakásba. A bérlők a tulajdonosnak nem szóltak a bogarakról, de én úgy tudom, hogy az eladónak kötelessége lett volna átvizsgálni a bútorokat eladás előtt. (A 13/2008. (IV. 8.), illetve a 33/2006. (VIII. 23.) EüM rendelettel módosított, 18/1998. (VI. 3.) NM (járványügyi) rendelet 4. sz. melléklete szerint: „Használt textíliát (ruhaneműt, ágyneműt, takarót, matracot), bútort és képet stb. csak rovarmentes állapotban szabad eladni vagy forgalomba hozni.”
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen kártérítést követelhetek jogosan az eladótól?
Mivel nem tudok beköltözni a lakásba, továbbra is albérletet kell fizetnem. A lakást bútorozottan vettem, de a poloskák miatt ezeket is ki kell dobni, sőt fizetni az elszállítást és az irtást.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Anita!
A szerződés ismeretében lehetne pontosan meghatározni az Ön lehetőségeit, ezért első körben érdemes lenne a szerződést szerkesztő ügyvéddel konzultálnia, ill. az eladóval hármasban egyeztetni a kialakult helyzetről és a megoldási lehetőségekről.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: