• zsóka 46185 számú kérdése
  • 2014-07-22

Tiszteletem!Érdeklődni szeretnék egy családi ingatlan tulajdoni lapjára az áramszolg./ egyenlőre még csak ő/ vezetékjogot jegyeztetett tudtunk és beleegyezésünk nélkül, 5 négyzetméterre. A telken kb.80 éve van villany. A többi közmű társulás alapján lett bevezetve sok-sok EFt-ért. Most mind jelentkezhet pár négyzetméterért? Nekünk ez tulajdonos változás, esetleges hitel felvételénél milyen hátrányokkal jár ? Futkoshatunk az engedélyükért ? A hőszigeteléssel ellátott, szépen karbantartott házon kedvük szerint alakíthatnak? Ha a többi szolgáltató is így jelenti be az igényét, szépen elfogy az egyébként nagyon értékes terület. Önök szerint kell-e valamit tennünk, vagy lépnünk kell valamit. A bejegyzés ápr. 1-i / nem tréfa/ a kiértesítés júl. 17-én sima levélben jött minden melléklet nélkül . Köszönöm válaszukat.

Tisztelt zsóka!

A vezetékjogok bejegyeztetésére a szolgáltatóknak megvan a jogszabályi alapjuk és lehetőségük, tapasztalataim szerint ezzel élnek is, az eljárás viszont olyan, hogy Önök gyakorlatilag utólag szereznek róla tudomást.
Ezek a vezetékjogok - lévén csak kis részét érintik, ill. terhelik az ingatlannak, az eladásnál, hitelfelvételnél nem fognak gondot okozni és adminisztráció többletigény sem lesz, nem kell beszerezni a hozzájárulásukat stb..


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: