• László 46313 számú kérdése
  • 2014-09-01

Tisztelt Ügyvéd Nő! Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy 100% (5 lakásból álló) Önkormányzati házban lakom, lakunk! Velem együtt 4 lakás lakott! Tehát minden lakás önkormányzati bérlemény! A Vagyonkezelő hanyagsága miatt, az állagmegóvó munkálatokat hosszú évek óta nem végezték el! Így a ház és a lakások állapota nagyon leromlott, hiába kértük a munkálatokat, műszaki javításokat. Annak ellenére nem végzik el a munkálatokat, hogy nem szociális alapú bérlők vagyunk! (igazoló bérleti szerződések). A lakások beáznak, vizesek, és rossz elektromos vezetékek, rossz nyílászárók stb. hibák vannak. Az önkormányzat a jövőben bontani akarja a házat. Mi perhez folyamodtunk, sérelemdíj, kártérítés és a munkálatok elvégzése miatt. A per hamarosan indul.
Tulajdonképpen az a kérdésünk, hogy a per ideje alatt kötelességünk-e kiköltözni a lakásból, hogy ha közben szanálni akarják, annak ellenére, hogy nem életveszélyes állapotú?? (erről szakvélemény van). Szeretünk itt lakni, csak hát az állaggal bajok vannak.
Mivel perrel akarjuk bizonyítani az igazunkat, így a per ideje alatt nem szeretnénk kiköltözni a lakásokból. Mind a 4 lakó szereti ezt a házat és a lakásokat.
Nagy örömmel vennénk a válaszukat!
Előre is köszönjük!
Tisztelettel a Ház Lakói!

Tisztelt László!

A követelésük jogalapját a bérleti szerződésük, valamint a zuglói lakásrendelet együttesen alapozza meg vagy zárja ki. Szintén ezeket kellene ismerni ahhoz, hogy a kiköltözés vonatkozásában nyilatkozni tudjak. Tekintve, hogy jogerős ítélet nem mondja ki, hogy ki kell költözniük, így ennek kikényszerítésére az önkormányzatnak jelenleg nincs lehetősége, de a bennlakásuk során figyelembe kell venni az ingatlan állapotát és azt, hogy erre az időszakra is követelhet bérleti/használati díjat az önkorm. Ráadásul még a cserelakás kérdése is felmerülhet, de ennek részleteiről információk hiányában nem tudok nyilatkozni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: