• Krisztina 46427 számú kérdése
  • 2014-10-08

Tisztelt Ügyvédnő és Ügyvéd Úr!

Ez év nyarán páromnak vásároltak egy lakást a szülei, ezzel kapcsolatos lenne a problémánk.
Ugyanis most, hogy hűvősebb lett és bekapcsoltunk a konvektorokat, kiderült, hogy az egyik erősen szivárog. Mivel 40 éves (a szerelő szerint), így nem kapható már hozzá alkatrész, ki kell cserélni.
Ennek a költsége min. 80.000 Ft, ami jelenleg nem áll rendelkezésünkre.
A konvektor korából következően nagyon valószínű, hogy nem most romlott el a készülék.


A konvektorok állapotára az adás-vétel előtt nem kérdeztünk rá sajnos. Nem is gondoltuk, hogy kellene, mivel a lakás jó állapotúként volt hirdetve.

Az lenne a kérdésünk, hogy ilyen esetben van-e valamilyen jogi szabályozás az eladóra nézve. Megtéríttethetjük-e vele a költségeket, és ha igen, mi ennek a módja?

A másik kérdésünk pedig az lenne, hogy az ingatlant hirdető ingatlan irodát terheli-e valamilyen felelősség ez ügyben, lehetséges-e tőlük kártérítést kérni.
Velük kapcsolatban egyébként egy másik probléma is fennáll, mégpedig, hogy a lakást tégla építésűként adták el. Erre többször is rákérdeztünk, többször megerősítették. Felújítás közben azonban kiderült, hogy a falak többsége, valamint a homlokzat is betonból készült.

Válaszukat előre is köszönöm,

Üdvözlettel:
Krisztina

Tisztelt Krisztina!

A közvetítővel szemben nem merülhet fel igényük, az esetleges félretájékoztatás kapcsán sem lenne esélyük bizonyítani egy esetleges eljárásban. Az eladóval szembeni fellépés - mindkét probléma kapcsán - elvileg elképzelhető, de a bizonyítás nehézsége itt is közrejátszana, ill. a konvektor miatt az értékre tekintettel sem feltétlenül indokolt eljárást indítana az eladó ellen.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: