• Tamás 46531 számú kérdése
  • 2014-11-11

Tisztelt Ügyvédnő/Úr!


Köszönöm megtisztelő válaszukat a 46529 számú kérdésemre!

Jelenleg várom a Magyar Kémény Kft. álláspontját és az előzmény ellenőrzések eredményét/jegyzőkönyvét.
Az említett cégnél tett látogatásom során azt az információt kaptam, hogy biztosan nem volt műszaki átvétel az üzembehelyezett vízteres kandallóval kapcsolatban és biztosan jelezve volt a kémény hibája/hibái az előző tulajdonos felé.
Sajnos jelenleg már attól is tartok, hogy a felújítások során a beüzemelt gázcirkó kombikazánok sem szabályszerűen lettek beüzemelve, illetve azok kéményeit sem látta szakhatóság, illetve már az egész felújítás ami az ingatlant érintette semmiféle hivatalos tervet nem követett, amolyan magán akció volt és annak szakszerűsége is kétséges.
Nem mertem az említett gázcirkók kéménybekötésére rákérdezni még a kéményes cégnél, mivel félek így tél előtt kiderül a hiányosság és fűtés nélkül maradok.
Mivel az ingatlant hitelből és fundamenta, készpénz felhasználásával vettük a szerződés módosítása, semmisé tétele igen csak problémás.
Meglátásom az hogy csak valamilyen az eladó által nyújtott kompenzáció, vagy általa állt javítást tudok elképzelni mind a jelenleg fennálló problémára vagy a továbbiakban esetlegesen kiderülő, az előbbiekben ecsetelt hibák/problémák rendezésére.
Ha megengedik nekem, miután megkaptam a hivatalos dokumentációkat ezt is bemutatnám önöknek.
Az ingatlanos cégtől már megkaptam a hirdetés anyagát és szóban igazolta az ingatlan közvetítő azt is miszerint semmiféle jelzés nem volt ezekre a hiányosságokra, alku tárgyát nem képezte semmiféle hiányosság és annak általam utólagos rendezésére sem volt semmilyen megegyezés.
A vételi procedúra alatt kétszer is megnéztük az ingatlant a második megtekintés alakalmával lett kis mennyiségű fa begyújtásával úgymond a kandalló kipróbálása, ekkor beindult a szivattyú és melegedtek a radiátorok, természetesen az ingatlanos hölgy is jelen volt tanúként. Ekkor is rákérdeztünk a kéményseprésre és biztosítottak az ellenőrzés meglétére. (ami igaz is, csak a valós eredményt titkolták) A kérdésünkre hogy ők miért nem használták, annyi volt a válasz hogy lustaságból, kényelemből. (a gáz kényelmesebb)

Tisztelettel, Tamás

Tisztelt Tamás!

OK, akkor folytassuk később!


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: