• Anett 46546 számú kérdése
  • 2014-11-17

Jó napot!
Elég bonyolult az mi ügyünk sajnos!
A szüleim éppen váltak amikor édesapám hirtelen elhunyt :(
A válásról annyit tudunk,hogy minden a két fél a gyerekeire íratta a házat és haszonélvezeti joggal szerettek volna élni (erről még nem kaptunk határozatot a testvéremmel)
Igen ám,de valószínű tartozás is van a házon, továbbá tudtunkkal a közüzemi díjak sincsenek lenullázva..
Édesanyánkkal sem én sem a tervérem nem tartjuk a kapcsolatot, már évek óta külön élünk.. körülbelül 1éve anyánk is elköltözött és apukám egyedül élt a házban.
A temetésbe édesanyánk sem anyagilag,sem másmilyen formában nem nyújt nekünk segítséget, amikor elköltözött minden ingóságot amit gondolt elvitt magával semmilyen akár szóbeli megegyezés nélkül!
Édesanyánk most azt gondolja,hogy nekünk kell elintézni(fizetni) mindent,hogy ő ne legyen tulajdonos csak haszonélvező.. és utána sem szándékozik sem a tartozásokba sem a házon fenn maradó adósságban anyagi támogatást adni.
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy van-e valamilyen jogi megoldás arra,hogy megegyezzünk édesanyánkkal a házzal kapcsolatban,mert abba sem a testvérem sem én nem szeretnék belemenni,hogy elintézünk mindent, rendezzük az adósságokat és édesanyánk meg bármikor gondol egyet és visszaköltözik a házba és újra elkezdi halmozni az adósságokat,arra hivatkozva,hogy ő haszonélvező vagy épp a fél ház tulajdonosa!
Esetleg van erre valami megoldás? Vagy kihez lehetne ilyen problémával fordulni?

Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel. Anett

Tisztelt Anett!

Kellene látni egy tulajdoni lapot, és annak ismeretében el lehet gondolkodni a lehetőségekről. Amennyiben megszerzi az ingatlan helyrajzi számát, úgy javaslom, hogy üljünk egy le egy konzultációra.

A leírt helyzetben többféle megoldás is kínálkozik, szívesen megosztom Önnel ezeket a lehetőségeket.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: