• Zsuzsanna 46592 számú kérdése
  • 2014-12-07

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy jogilag mit tudnék tenni amiatt, hogy a lakásom (egy két lépcsőházas társasházban) egy éve folyamatosan beázik - sajnos egyre súlyosabb mértékben. A közös képviselő nem intéz semmit, a tetőt nem javíttatja meg, csupán a ház egyik lakójával (akinek szakmai hozzáértése kérdéses) barkácsoltatja.
A lakásom értéke csökken, de ami bosszantóbb, hogy egyre élhetetlenebb - a minap már a vakolat pereg a fejünkre. A folyamatosan nedves falak miatt ősztől penészedik a lakás, és gyerekekkel élünk itt, tehát nem mindegy, hogyan és mikor korrigálják a tetőn lévő hibát. (A beázásról fotókat is készítettem és továbbítottam a közös képviselőnek. A válasz: majd küld szerelőt...)
Mit tehetnék, tehetek-e jogilag valamit azért, hogy a társasház megjavíttassa a tetőt, és kifizesse a lakásom renoválását?
Nagyon köszönöm válaszát, tisztelettel:
Zs.

Tisztelt Zsuzsanna!
Amennyiben a társasház irányába nem ér el eredményt, úgy a saját költségén megelőlegezve megjavíttathatja a tetőt, és annak költségeit követelheti a társasháztól megtéríteni. Ez sajnos drága és hosszadalmas eljárás, hiszen bírósági úton kell/lehet megtennie, de más megoldást nem látok. Viszont azt még érdemes lenne megpróbálni, hogy a Társasházat figyelmeztetni a fenti lehetőségre, ill. a további kártérítési igényére is - amely a lakás értékcsökkenéséből fakad - hátha ez jobb belátásra téríti őket. Azt javaslom, hogy mindenféle ajánlatot, javaslatot, felszólítást kizárólag írásban intézzen a TH felé.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: