• Ildikó 47297 számú kérdése
  • 2015-10-05

Tisztelt ügyvéd Nő/Úr!

Érdeklődni szeretnék egy esetleges tulajdonjogi per lehetséges kimeneteleiről.

1 éve házasodtam 2014 májusában viszont 7 évet éltünk együtt nem bejegyzett élettársként a férjemmel, jelenleg válunk.
Házasság előtt körülbelül 2014 februárjában kapott 2 mó Ft-ot a szüleitől melyről bankszámlakivonata van. Ebböl 1 mó Ft elment az esküvőre a többit albérletben lakva feléltük illetve később bútorzatra fordítottuk.
Ugyanúgy házasság előtt 2014 áprilisában ,családom hozzájárulásával építkezésbe kezdtünk nagyszüleim telkén ahová be is voltunk jelentve állandó lakcímen, önálló családi ház építésére melléképületes kapcsolattal.
Az építési engedély a férjem és az én lánykori nevemre került mondván, ha minden jól megy akkor a lakhatási engedélykor nagyszüleim nekünk ajándékozzák. 2015 januárjában beköltöztünk a félkész házba amiből ő már azóta kiköltözött.
Nagyszüleim kijelentették a házukból.
Írásbeli megállapodás az ajándékozási szándékról nem született, lakhatási nincs a házon, most is befejezetlen.
Az építkezési számlák a családtagjaim nevére szólnak, hisz az építkezéshez az anyagot ők finanszírozták hónapról hónapra.
Jelenleg a férjem pert akar indítani az építési engedély alapján azt állítva hogy a 2 mó forint neki a házban van és a dupláját követeli a ház értéke alapján ,mondván minden közös házasság alatt , viszont a tulajdonosok nem mi vagyunk...

Érdeklődni szeretnék , hogy milyen végkifejletre számíthatunk a családommal ez ügyben?

Köszönettel: Ildikó

Tisztelt Ildikó!

Az elmondottak alapján az igény - legalább részben - megalapozatlan, de az esetleges perben a bizonyítás természetesen kulcskérdés lesz! A férje indokolása sem helytálló, a különvagyon kapcsán ugyanis az állításaitól eltérő a szabályozás


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: