• Veronika 47321 számú kérdése
  • 2015-10-18

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!

Férjemmel 2011-ben házasodtunk, majd 2013-ban vettünk egy lakást, aminek nagy részét én fizettem, valamint a hitel is az én nevemre szól, bár a férjem adóstárs benne. A lakás 100%ban az én nevemen van. A hiteltörlesztés az én fizetésemből történik.
Mivel a férjem megcsal, szeretnék elválni tőle. Mivel itthon ingerült, agresszív- bár nem ütött még meg- és a gyerekekkel is türelmetlen úgy érzem ezt az állapotot minél előbb meg kell szüntetnem.
Milyen eséllyel tarthatom meg a lakást ha elválunk?
Ha nem szeretne elválni, hogyan tehetem ki a lakásból, mert ezt a lelki terrort már nem szeretném tovább folytatni a gyerekek miatt sem.

Köszönettel

Tisztelt Veronika!
A házasság léte vagy felbontása nem befolyásolja azt, hogy az ingatlan kizárólagos használatára jogosult, hiszen Ön annak az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonosa.

Az másik kérdés, hogy a férjének jelenleg ún. ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdona van az ingatlanban, amit ő nyilván megpróbál majd érvényesíteni, így végső megoldást csak a perek jogerős lezárultától várhat. Ha nem akar elválni a férje, úgy az nem akadálya a házassági bontópernek, amennyiben igényli, úgy ezen a területen tudok ajánlani kollégát, aki a segítségére lehet.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: