• Erzsébet 47381 számú kérdése
  • 2015-11-18

Az ügy amiben tanácsot kérnék egy kedves ismerősöm problémája, de nem tudjuk mit tehetnénk. Elvált a férjétől, két gyermekével albérletbe költözött, mivel már tarthatatlan volt a kapcsolat. A férj a házban lakik. Két éve próbálja az ismerősöm eladni, ő szervez ingatlanost, ő szaladgál a házat megmutatni, a volt férj semmivel sem foglalkozik, ami már a ház állagán is látszik. Neki egyáltalán nem célja az eladás sajnos. Ráadásul ő kikötötte, hogy mennyi pénzt akar a ház árából, ami jelen pillanatban is több mint amit a ház ér, ill. amennyiért ellehetne adni...a felénél. Már telejsen kétségbe van esve az ismerősöm, szinte semmit sem tud tenni ellene. Váláskor osztott tulajdont irtak be, most azzal próbálkozik, hogy ezt megszünteti, és próbál kérni a volt férjtől legalább bérleti dijat a ház használatért. Nem tudjuk ez jó megoldás-e, félünk, majd azzal védekezik, hogy ő csak a saját részét használja. A ház eladásra is nem tudom hogy lehetne rá venni, mert ez mégsem állapot, hogy ő ott él vigan, a barátnőm pedig két nagy gyerekekkel nyomorog egy albérletben. Nem hiszem, hogy semmi lehetőség nincs hogy ez megoldódjon. Kérem adjon nekem tanácsot, hova forduljon, mit tegyen, hogy érhetnénk már el vmit...Tisztelettel Erzsébet

Tisztelt Cím!

Lehet kérni a lakáshasználat szabályozásának a megváltoztatását, vagyis, hogy a férj legyen köteles elhagyni az ingatlant, és a barátnő lakja a gyermekekkel. Persze, kérhet a feleség lakáshasználati díjat is. Az ügy mélyebb ismerete lenne szükséges, a felek egyezségét kellene ismerni, a felek közötti személyi viszonyokat, konkrét magatartási konfliktusokat.
Lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését, perben, bíróság előtt, azzal, hogy a férj vegye meg a feleség részét, fizesse ki.
Vagy a feleség eladhatja a maga részét akárkinek, aki kész megvenni egy 1/2-ed tulajdont. Olykor előfordul, hogy egy Rostás-Farkas- Kanalas nevű személytől érkezett vételi ajánlat alapján a bentlakó tulajdonostárs azonnal elő tudja keríteni az eladni akaró fél részére a megváltási árat.

Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal: