• Szilvia 47408 számú kérdése
  • 2015-12-02

Tisztelt Jogi fórum!

Férjemmel 1,5 éve vagyunk házasok, de 7 éve vagyunk együtt.
Házasság előtt elkezdtünk egy építkezést mely a nagyszüleim telkén helyezkedik el középülettel kapcsolódva az övékhez. Férjemnek kb. 2 mó forintja van benne ( szülei bankszámla mozgása alapján ő többet állít, de amit pluszban kapott kézbe amiről nincs papír azt nem a házba fektette )a 2 mó Ft felvételéről házasság előtti bankszámlakivonata van a többit nagyszüleim illetve családtagok fektették bele ,melyről vannak számlák. Az építkezést végig a családtagjaim végezték.
A ház nincs befejezve , de belül lakható , jelenleg válunk.
Férjem a nagyszüleimet ( 70 évesek) akarja beperelni, mint tulajdonosokat, hogy a mi házasságunkra való tekintettel a ház értékének a fele ( ami szerinte és az ő elmondása szerinti adatokból ,látatlanban kiszámolva az ügyvédje szerint 10 mó vagyis annak a fele 5 mó) amivel növelték a nagyszüleim házának értékét őt illeti meg.
Felajánlottuk neki, hogy amit beletett pénzt visszakapja , de nem fogadta el.
Több ingatlanost bevonva a házat jelenlegi készültségi állapotában 6 mó forintban maximalizálták a benne található ingóságokkal együtt.
Ezek által mennyit követelhet ha bíróságra viszi az ügyet illetve mire számíthatunk?

Válaszukat köszönöm: Szilvia

Tisztelt Szilvia!

A férje eljárása annyiban megalapozott, hogy az ingatlanban ő is tulajdonostárs, egészen pontosan ún. ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonos. Mint ilyen bármikor kérheti - perben is - a tulajdonjogának a bejegyzését. A következő kérdés viszont a mérték, ill. az összegszerűség, amelyet ezen a fórumon nem tudok megítélni, lehet, hogy túlzó, de ennyi információból nem tudom megítélni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: