• Zoltán Martin 47443 számú kérdése
  • 2015-12-21

TISZTELT ÜGYVÉDÚR! A kérdésem a következő!
Az édesanyám 8 évig voltak együtt ,élettársi visszonyban
az illető követelözik , kisseb nagyobb tárgyakat visz és vitt el ,már 7 hónapja külön vannak és ő azt képzeli hogy neki jár itt valami Kérem ebben segítsen nekünk hogy kit tehetünk ez ellen! És lenne még itt valami ,az édesanyám és a volt párja felhalmoztak 8 év allat egy bizonyos tartozást és nem e lehet megfelezni hogy ne csak anyukám fizzese. Köszönöm uram előre is !!

Tisztelt Kérdező!

Először is szeretném megköszönni, hogy irodánkat kereste meg kérdésével!

Problémájára a pontos adatok ismerete hiányában az alábbi általános tájékoztatást tudom adni.

Az Ön által említett élettársi viszony csak akkor törvényes és a jog által védett, ha az ténylegesen bejegyzésre kerül. Amennyiben édesanyja ingatlanából az édesanyja tulajdonában lévő dolgokat viszi el a volt élettárs, úgy az törvényellenes és egyrészt birtokháborítást, másrészt bűncselekményt valósít meg cselekményével. Értelemszerűen ebben az esetben egy feljelentés eredményre vezethet.

A tartozást illetően szintén kérdés, hogy be volt e az élettárs jegyezve, illetve kinek a nevén van az említett hitel. Amennyiben valóban törvényes élettársi viszony volt és kettejük nevén van az említett tartozás, úgy egyértelmű, hogy a volt élettársat is terheli fizetési kötelezettség.

Amennyiben bármilyen további kérdése merülne fel kérem, forduljon hozzám bizalommal!




Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsaidr@racsaidr.hu

Közösségi oldal: