• Mária 48123 számú kérdése
  • 2017-11-24

Tisztelt Ügyvėd úr!
30 éve vettünk egy családi házat, most felszeretnénk újitani. Valamennyi hitelt szeretnénk felvenni az Otp banktól. A Bank lekérte a tulajdonlapot és a térképmásolatot. A térképmásolaton az årkunk más helyrajzi számon szerepel, és osztatlan közös tulajdonba van. A Magyar Állam és 4 civil ember neve szerepel a tulajdon lapon. Nagyon meglepődtünk !! Erről ugyanis nem tudtunk, mi már 30 éve rendezzük a házunk körületét. Bementünk a Földhivatalba, az Épitési osztályra és nem jutottunk semmire.!! A bank azt kérdezi tőlünk hogy hogyan jutunk be a saját telkünkre, mivel nincs út, ott ahol bizony van már 30 éve. Egyszerűen nem tudjuk mi a teendő? Érdeklődnék Ön mit javasol? Tisztelettel: Mária

Tisztelt Mária!

A rendelkezésre álló igen csekély információ alapján azt tudom mondani, hogy szükséges az ingatlanok tulajdoni helyzetét rendezni. Az ügy megnyugtató lezárására minden bizonnyal szerződéskötések vagy/és pert követően kerülhet sor.

Javasolom, hogy személyesen keressen fel és hozza magával a rendelkezésére álló, az ingatlannal kapcsolatos összes iratot (adásvételi vagy ha van használati szerződéseket, a tulajdoni lap másolatokat, térképkivonatokat stb.), vagyis minden egyéb, az ingatlant érintő iratot.


Tisztelettel
dr.Szőllősi József
8200 Veszprém, Budapest út 8. II/217.
+36 30 2244 843

ugyved@drszollosi.hu

Közösségi oldal: