• Dóra 48199 számú kérdése
  • 2018-02-05

Kedves Dr. Melinda és Dr. Zoltán.

Lakásszövetkezeti témában lenne kérdésem Önökhöz.
Tavalyi év során vásároltunk párommal egy panel lakást, amelyhez megkaptuk a lakásokhoz tartozó tárolók közül az egyik felét, mivel az előző tulajdonos is hasonlóképpen jutott hozzá. Sajnos az adásvételi szerződésbe ez nem került bele és már akkor érdeklődtünk efelől, amire az ügyvédünk azt felelte hogy szokásjog alapján kaptuk meg a tárolót erre tudunk hivatkozni a későbbiekben.
Egy-két hete kaptunk a közös képviselőnktől egy levelet, hogy ezek a tárolók a lakásszövetkezet tualjdonát képezik, és mostantól lakásszövetkezeti tagok számára havi 6 000Forintért, nem lakásszövetkezeti tagok számára pedig havi 10 000 forintért bérelhetőek. Amennyiben nem szeretnék (ennyit) fizetni érte pakoljunk ki, ha nem reagálunk semmit február 15.-éig akkor úgy veszik hogy szeretnénk megtartani a tároló részünket, és ki fogják nekünk számlázni a bérleti díjakat.
A kérdéesm az volna, hogy a közös képviselő és a lakásszövetkezeti elnök, dönthet e így egyik hónapról a másikra közgyűlési szavazás nélkül, valamit tudathatja e ezt egy levélben?
Próbáltam utána olvasni a témának, és azt találtam hogy az alapító okiratunkban kellett ezt a kérdéskört szabályozni, abban annyit találtam hogy valóban a lakásszövetkezet tulajdonába tartozik a 4 tároló, azonban közgyűlés dönthet arról ki és milyen kondíciókkal birtokolja azokat.
Mit javasolnak milyen lépéseket tehetünk az ügyben? Kihez forduljunk?
Válaszukat előre is köszönöm!
Dóra

Kedves Dóra!
A lakásszövetkezet eljárása akár jogszerű is lehet, de a közgyűlési meghívó, napirend, szavazás, jegyzőkönyv ismerete nélkül nem tudok nyilatkozni! hasonlóképpen nem tudok nyilatkozni a tároló valós jogi helyzete kapcsán, ahhoz viszont az alapító okirat és az adásvételi szerződés ismerete lenne minimálisan szükséges, ezek alapján lehetne feltárni a helyzetet, és megoldási javaslattal élni.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: