• Fruzsina 48210 számú kérdése
  • 2018-02-16

Segítségét szeretném kérni! Rremélem nem veszi tolakodásnak, hogy ilyen ügyben fordulok Önhöz! Sajnos tanácstalan vagyok és már idáig fajult a dolog, hogy ahol tudok véleményt kérek.

A problémám az lenne, hogy bérleti szerződésben állok jelenlegi albérletem tulajdonosával. Szerződésben szerepel, hogy a 1 év előtti kiköltözés esetén, nem jár vissza a kaució. Itt indul a porbléma, hogy egyre inkább penészedik a lakás, nekem egészsegügyi problémim adódtak ebből, amit orvosi papirokkal alá is tudok támasztani. Szeretnek kikoltozni. Tulaj követeli a kauciót, mert véleménye szerint mi vagyunk a hibásak a penész megjelenésében. Vagy pedig penesztelenitsuk a lakas.

Ház nincs rendesen szigetelve, valamint a tulaj szóban elmondta hogy gyakran kell szelőztetni és sokat fűteni. Mi azt hittük ennek eleget is tettünk, ő ezt azzal cáfolja, hogy nem olyan magas a gázszámlánk mint az övé amikor még ott lakott.

Kedves Fruzsina! A bérleti szerződés ismerete nélkül ezt a kérdést ezen a fórumon nem tudom felelősséggel megválaszolni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: