• Ferenc 48302 számú kérdése
  • 2018-05-16

Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy legyenek kedvesek információt nyújtani nekem.
Édesanyám elhunyt tavaly októberben, testvéremmel örököltük a házat melyet most eladnák , a hagyaték tárgyalás probléma mentesen lezajlott a nevünkre került az ingatlan. Én 15 éve külföldön élek Angliában életvitelszerűen rezidens státuszban, de magyar állampolgár vagyok.Ez idáig mindent pontosan és egyszerűen tudtam intézni az útlevelem segítségével.
A vevő ügyvédje arról tájékoztatott, hogy nem lehet a az adásvételi dokumentumokat benyújtani önökhöz személyi igazolvány és adókártya adatok hiányában. Sajnos nekem csak útlevelem és angol adószámom van miután nem élek Magyarországon.
Mik a lehetőségek hogyan tudom eladni az ingatant?
Személyi igazolványt beszerezni legközelebb Londonban tudnék ahol a legközelebbi időpont csak októberre foglalható, ráadásul a továbbiakban nincs is rá szükségem ahogy eddig sem volt, az útlevelet mindenhol elfogadták ez idáig, rendőrségen követségen, minisztériumokban stb.
Kérem segítsenek mit tehetek

Várom válaszukat

Ferenc

Kedves Ferenc!
A kollégának - legalább részben - igaza van, nem is elsősorban az okirat kapcsán, mert az Ön beazonosításához elegendő az útlevél, de bizonyos adatokra szükség van Öntől, ezek az alábbiak: születési hely és idő, anyja neve - ezekkel nyilván nincs probléma - illetve a személyi azonosító jel és a lakcím. Ezeket kellene tudnia igazolnia a kolléga felé.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: