• Bederna Noémi 48371 számú kérdése
  • 2018-07-31

Tisztelt hölgyem, uram!

Olyan ügyben kerestem fel önt, hogy válaszaimra kérdést kapjak. Kicsit bonyolult az ügy, de megpróbálok minden részletet leírni.

Adott egy családi ház, édesanyám a tulajdonosa. Úgy tudom, hogy mikor apám (nevelő) elhunyt, a ház teljes terjedelmében édesanyamé lett. Van két húgom, akik nem édes testvéreim. Én apám halála óta családot alapítottam, két gyermekem van, szeretnénk a férjemmel házat vásárolni, jelenleg albérletben élünk.
Minden pénzre szükségünk volna, így arra gondoltunk, hogy kikérném a családi házból a rám eső résznek az összegét, vagyis fizessék ki a részemet, én abból a házból teljesen elköltöztem.
Kérdéseim a következők:
-volna-e lehetőség a kifizetésre, ha édesanyám, mint tulajdonos még él
-kinek a kötelessége engem kifizetni, édesanyámnak vagy a hugaimnak, mint örökösök
-van-e határidő, ha határozat születik a kifizetést illetően
-anyám szerint (nem tudja pontosan) mivel apámmal ketten voltak tulajdonosok, így én csak ötöd részben vagyok örökös. (szerintem nem, mert ha anyám a tulaj akkor, mint vér szerinti lánya, illetve lányai 3 felé oszlik a tulajdon.) kitől lehetne ezt konkrétan megtudni? Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy erről tudjunk érdemlegesen beszélni. Sajnos..

Bármilyen információt szívesen fogadok az elérhetőségeim egyikén.

Tisztelettel és köszönettel
Noémi

Kedves Noémi! A tulajdoni lap ismeretében lehetne elindulni a közös tulajdon megszüntetése - peren kívül vagy perben - útján.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: