• Katalin 48391 számú kérdése
  • 2018-08-23

Tisztelt Ügyvéd úr,
Fél panel lakás tulajdonjogával rendelkezem több éve. Öröklés útján a másik fél lakás felét is megorokoltem. Idő közben, kb egy éve testvérem, aki egyedül neveli kiskorú gyereket bekoltozott a Lakásba., es a hagyatéki targyalason gyermeke javára lemondott az oroksegerol. Így a gyermek 20 százalékban es en 80 százalékban vagyunk tulajdonosok. Én eladni szeretném a lakást, o természetesen nem . Milyen lehetosegem van a lakás eladásra, illetve mit tehetek, ha a testvérem rezsitartozast halmoz fel. Sajnos, mióta nagyszüleink meghaltak es o bekoltozott a lakásba, egyszeruen tárgyalni, megbeszélni semmit nem lehet vele. Úgy gondolja őt a kiskorú gyérek miatt úgysem teszik utcára.
Válaszát várva, üdvözlettel Katalin

Kedves Katalin!

A közös tulajdon megszüntetésének van/lenne helye, amelyet peren kívül, de akár bírósági perben is ki tudna kényszeríteni. Amennyiben a testvérével nem jutnak az előbbi megoldásban közös megegyezésre, úgy a bíróság megszüntetné a közös tulajdont. Tekintettel arra, hogy a testvére az Ön tulajdoni hányadát is használja, így még ún. többlethasználati díjra is jogosult lehet, ezt is megbeszélhetik peren kívül, de perbeli igényérvényesítésre szintén lehetősége van.

A további részletekről a honlapunk archívum rovataiban bővebben is olvashat, de akár személyes tanácsadással, vagy pere képviselettel is állunk az Ön rendelkezésére.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: