• Viktória 48395 számú kérdése
  • 2018-08-25

Üdvözlöm!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy olyan problémával fordulok Önhöz,miszerint : lakunk egy ingatlanban,amelyből férjemnek 45%-a van. Rajta kívül még résztulajdonosok (örökségből) testvérei. Édestestvére 35% két féltestvére 10-10%-ban tulajdonosok.
Az ingatlant szeretnénk-benne lakók - értékesíteni-vásárló is van már rá-azonban az egyik 10%-os tulaj nem egyezik bele az értékesítésbe. A maradék 90% tulaja viszont igen. Mi ilyenkor a teendő ha nem sikerül őt szép szóval meggyőznünk? A vevőket nem szeretnénk elengedni,azonban ha még várniuk kell az ingatlanra,el fognak állni a vásárlástól. Egy hónapot vártak már az ingatlanra végrehajtási eljárás miatt. Licitálásra került az a tulajdoni hányad,amit sikerült megnyernünk. (5.tulajdonos: 10%)
Mielőbbi válaszát várom.
Köszönettel:
Viktória

Tisztelt Viktória!

Nem kényszeríthető arra a tulajdonostárs, hogy értékesítse a tulajdoni hányadát. Rövid idő alatt a probléma nem oldható meg. Közös tulajdon megszüntetése iránti perben megszerezhetik a 10%-os tulajdoni hányadot, majd ezt követen értékesíthetik a teljes ingatlant.


Tisztelettel
dr.Kollár Andor ügyvéd
6720 Szeged, Deák F. u. 2. mfsz. 7.
+36 70 250-5403
http://www.kollarandor.hu
iroda@kollarandor.hu

Közösségi oldal: