• Marianna 48408 számú kérdése
  • 2018-09-04

Tisztelt Ügyvéd úr!
Annak idején az akkori párommal vettünk egy kis házat.Én java részt hitelből fizettem ki a lakás vétel árának egy részét.
Majd később ö az édesapja halála után örökőlt egy kisebb összeget, amiből szintén fizetett a lakás vétel árába,mert ugyanis úgy egyeztünk meg az előző tulajdonossal, hogy több részletbe is ki fizethetjük.
Ami az adásvételi szerződésben rögzítve lett.
Mivel az akkori párom is hozzá járult a vásárláshoz, így úgy gondoltam hogy a tulajdoni jog fele fele arányba osztódjon, de a haszonélvezeti jog 100% ba engem illessen és egyedüli örökösöm a gyermekem.
Idő közben meg romlott a kapcsolatunk, és külön külön kezdtünk új életért.
Én maradtam az ingatlanban a gyermekemmel, ő viszont vett egy másik házat.Természetesen az illetéket rendeztem,mivel azt mondta ő már nem tartózkodik a házban, így én fizessem ki az ő illetékét a tulajdonosi hányada után,arról a házról amiben akkor éltünk.Ez lehet butaság volt.
Most azt szeretném meg kérdezni,hogy ha én 1/ 1 es tulajdonos tulajdonos szeretnék lenni a jelenlegi házam felől,ahhoz mit kell tennem?
Vagy fizetnem kell neki,ha én ezt meg szeretném tenni?

Válaszát előre is köszönöm!
Maradok Tisztelettel.
Maryanna

Tisztelt Marianna!

Ha jól értem a kérdéses ingatlannak 2 tulajdonosa van. Az egyik Ön , a másik az Ön volt párja.
Ha a fentiekben biztos, akkor azt a kérdést, hogy az Ön akkori párja milyen feltételek mellett hajlandó eladni az ő részét először vele kell megbeszélni, majd azt követően egy ügyvédet javasolt megbízni a szerződés elkészítésével.
Ha nem biztos benne, hogy a nyilvántartásban mi szerepel, akkor legelőször forduljon egy ügyvédhez. Ha engem szeretne megbízni, kérem először telefonáljon, időpont egyeztetése céljából, majd hozza magával az ingatlan korábbi adásvételi szerződését, a földhivatali határozatokat, illetve egyéb olyan iratot (pl. illeték kiszabása), amiből kiderül az ingatlan helyrajzi száma és címe.


Tisztelettel
dr.Szőllősi József
8200 Veszprém, Budapest út 8. II/217.
+36 30 2244 843

drszollosi@hotmail.com

Közösségi oldal: