• Ottó 48426 számú kérdése
  • 2018-09-18

Jó estét kívánok!

Szeretném az alábbi ügyben a segítséget kérni! Albérletben lakom egy budapesti ingatlanban,az albérleti szerződés 2012-ben lett megkötve a társam nevére 1 éves határozott időtartamra, de velem együtt fizeti a lakbért és a rezsit is, én is az adott ingatlanban lakom, lakcímem is oda szól. Mivel ugye 2013-ban lejárt a határozott idejű szerződés mi továbbra is ott lakunk, a lakás tulajdonosa nem tartózkodik Magyarországon, külföldön él életvitelszerűen, de ugyanúgy van fizetve azóta is az albérleti díj, viszont a tulajdonossal nem tartjuk a kapcsolatot,mert már teljesen berendezkedett külföldön. Van egy számlaszám mindig oda kell utalni a bérleti díjat.

Ami a kérdésem lenne, van egy kis nézeteltérésem a lakótársammal és mostanában azt kéri tőlem, hogy költözzek el. Viszont én nem szeretnék elköltözni, mert úgy gondolom, hogy ugyanolyan jogom van itt lenni, mint neki.

Van-e neki joga engem kitenni az albérletből? És nekem milyen jogaim/lehetőségeim vannak, hogy ne tudjon kitenni engem onnan?

Várom mielőbbi válaszukat,köszönöm!

Kedves Ottó!
amennyiben a társa a bérlő, úgy az Ő jogán áll fenn a jogviszony, neki kell fizetnie a bérleti díjat és Ő jogosult lakni a lakást. Az a tény, hogy Önt engedte ott lakni és ezért pénzt kért, az Önök jogviszonyában releváns. Amennyiben az Önök jogviszonyát a társ meg akarja szüntetni, úgy az nem a bérleti jogviszony keretein belül és/vagy azt érintve elbírálható kérdés.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: