• Gabriella 48449 számú kérdése
  • 2018-10-22

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Lakásszövetkezet területén történtekről szeretnék tanácsot kérni.
Egy tulajdonostárs 3. Klíma berendezés tetőre való szereléséhez gyűjtött aláírást..amihez a tulajdonostársak nem adták engedélyüket. A küldött kérte a szövetkezet és az EON hivatalos szakvéleményét abban, hogy ennek a felszerelése befolyásolja e a lépcsòházi főkábel bárminemű biztonságos üzemelését. A szakvèlemény a mai napig nem érkezett meg.
Az igénylő az igazgatósághoz fordult hogy adják meg az engedélyt a 3. Klíma felszereléséhez. Ők ezt megadták..a tetőre szerelték a 3.dik klímát, arra hivatkozva, hogy a tető a szövetkezet tulajdona, és ők rendelkeznek felette. Az előzö 2 klímánál kérték az aláírást a tulajdonosok többségi szavazatával. Válaszuk az volt hogy nem kell a tulajok beleegyezése, mivel nem társasház vagyunk. Ennek most jártak utána.
Kérdésem a következő: kinek a tulajdona a tető? Nem osztatlan közös tulajdon?
Helyesen járt e el az igazgatóság, mikor a tulajdonostársak többségi szavazata ellen úgy döntött, megadja az engedélyt a szakvélemény beérkezése előtt. Vagy ha van szakvélemény ha nincs, ki döntheti el azt, hogy a tetőre ki- mit helyezhet ki?
Hogy van az hogy az hogy elmondásuk szerint a szövetkezet tulajdona a tető, de annak esetleges javítását a tulajdonosok fizetik?
Maradok tovàbbi tisztelettel és köszönettel: Gabi

Tisztelt Gabriella!

A jelen helyzetben a szövetkezet alapító okirata adhat megfelelő tájékoztatást, javaslom annak beszerzését és tanulmányozását a külön- illetve közös kezelésű részek vonatkozásában.


Tisztelettel
dr.Stein Barnabás ügyvéd
8000 Székesfehérvár, Vár krt. 23. I/6.
+36 30 2377413

steinbarnabas@t-online.hu

Közösségi oldal: