• Anna 48475 számú kérdése
  • 2018-11-20

Tisztelt Ügyvéd úr!
Szeretnék életjáradéki szerződést kötni ingatlanomra. Mi a biztosíték arra, hogy életem végéig benne lakhatok és az eltartó fizeti-e a havonta megállapodott összeget. Ami a napokban a Kék fényben és a Hiradóban is látható volt, idősekkel kötöttek ilyen szerződést és a végén embertelen módon egy alagsorban tartották, kínozták őket. Melyik cég javasolt és megbízható ennek kivitelezésére, a feltételeim /betöltött életkor, ingatlantulajdon/ megvannak a haszonélvezethez.
Köszönöm: Anna

Kedves Anna!

Nem tudok felelősséggel nyilatkozni abban a kérdésben, hogy melyik cég - vagy természetes személy - alkalmas arra, hogy korrekt szerződéses partner legyen egy ilyen jogviszonyban.

A hasonló jogviszonyokban egyébként az az általános - bár nem kizárólagos - hogy rokoni, ismerősi, baráti körből kerül ki a járadékot szolgáltató fél.

Amennyiben ilyen körben nem tud találni szerződéses partnert, úgy meg lehet próbálni hirdetés útján találni ilyet, de ott már a szokásosnál is nagyobb óvatossággal kell eljárni.

Amennyiben további kérdései merülnek fel, úgy szívesen konzultálok Önnel személyesen is, lehetséges, hogy én is tudnék segíteni a megfelelő személy megtalálásában.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: