• Marcsi 48486 számú kérdése
  • 2018-11-28

Tisztelt Ügyvéd úr!
Társasházunk hőszigetelési munkálatokat tervez. A közös képviselő a közgyűlésre hozott árajánlatot, csakis a közgyűlésen kézbe adva volt hajlandó megmutatni, illetve felolvasni. Írott vagy email formában nem bocsátotta a tulajdonosok rendelkezésére, mondván " ez az ajánlatot tevő szellemi terméke " aki kifejezetten azt kérte, hogy ezt ne adja ki a kezéből, tartva attól hogy valaki aláígér. Kérdezem én, hogyan lehet ezt érdemben áttanulmányozni, úgy hogy erről érdemi döntés születhessen. Mi történik, ha a kivitelező nem úgy teljesít ahogy a tulajdonosok elvárják, még bizonyítani sem tudják, hogy az ajánlat mit tartalmazott. Megtehetik e ezt akár a közös képviselő, akár a kivitelező? Mit tehetnek a tulajdonosok?
üdvözlettel
Marcsi

Kedves Marcsi!

A közös képviselő eljárása kifogásolható, jogszerűtlen és támadható. Nyilvánvalóan nem várható el a tulajdonostársaktól, hogy kellő ismeretek nélkül döntsenek milliós és nagy jelentőségű kérdésekben. Én a TH helyében megköszönném az ajánlatot és nem foglalkoznék tovább vele, sőt ezek alapján a közös képviselő további megbízását is erőteljesen meggondolnám.
Amennyiben egyébként ilyen háttérrel születne társasházi határozat, az még bírósági úton is támadható lenne, tekintve, hogy a tulajdonostársak el voltak zárva az ajánlat megismerésétől.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: