• Vali 48513 számú kérdése
  • 2019-01-14

Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Problémám a következő: 2018.szept.14-én lefoglalóztam egy új építésű társasházban 1 házat (2 házból áll).
Az építtető (ő az eladó) elnézte az első fizetési határidőt okt.15-re.Az adásvételin nov.30. volt. Természetesen nem fizettem.
Ezek után minősíthetetlen hangú e-mailokat küldött. Felkerestem egy ügyvédet, akivel együtt eladó+ő ügyvédje felkerestük és egy adásvételi módosítást készítettünk,amiben én azt hittem jobban vannak védve az én érdekeim.
Egészen addig amíg el nem jött a következő határidő: 2018.12.31.fizetési határidő,amennyiben a műszaki átadás-átvétel megtörténik. Nem történt meg,közel sincs olyan állapotban,hogy elindítsa,nincs közmű,csak gáz. Ismét leültünk tárgyalni,nem engedik,hogy ügyvédi letétbe helyezzem a pénzt.Csak és kizárólag az eladó számlájára utalhattam,de még azon a napon.Következő fizetési határidő 2019.01.31 HA a birtokba adás megtörtént. Biztosan nem lesz belőle semmi.
Ráadásul az ingatlan belülről penészedni kezdett több helyen. Még 2 határidőm van 02.28.használaba vételi engedélyhez kötve, 03.31 albetétesítéshez kötve. Most az utolsó megbeszélésünkön számon kértem rajta pl.miért nem építette ki a tv csatlakozást a választ idézem "minek olyan szar helyen van az a ház,hogy úgysem fog szerződni senki".
Ebben a stílusban tárgyal velünk,néha azt érzem már az általam megbízott ügyvéd sem képviseli az érdekeimet. Félek attól,hogy én csak fizetek és a végén egy összedobált ingatlant kapok. Közben november óta raktárt bérelek a bútoraimnak, édesanyámnál lakunk nagyon szűkösen.Van a szerződésben egy olyan pont,ha nem fizetem ki márc.31-ig az eladó elállhat a szerződéstől. Mi már rég elálltunk volna,de túl sok pénzünk áll már benne,biztosan nem kapnánk vissza még hosszú évek pereskedése után sem. Mit tehetek?
Köszönöm segítségüket!

Kedves Vali!

Az Ön eljárásával annyiban, hogy ügyvédet bízott meg, egyetértek. Azzal már kevésbé, hogy a szerződéses feltételek teljesülésének hiányában is fizette a következő részletet. Az ügyvéd kolléga eljárását nem tudom véleményezni, mint ahogyan az iratok ismeretében sem lehet teljeskörű választ várni tőlem, de ha a bizalma megingott a kollégában - lévén ez egy bizalmi viszony - akkor szüntesse meg a megbízást, és keressen olyan ügyvédet, aki 1. a jogterület szakértője, 2. bír a hasonló ügyekre megismerhető referenciával.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: