• Csaba 48606 számú kérdése
  • 2019-04-16

Tisztelt Ügyvéd Úr,

ingatlanunk 1000nm telken található ikerház, amelyeknek fala 3 méteren ér össze. A telek osztatlan közös tulajdon, írásbeli használati megállapodással, amelyben rajzal fel van tüntetve a telekhatár.A szomszéd egy idős bácsi, aki minden lehető esetben belénk köt. Mivel a szomszéd rendszeresen bejárkál a mi részünkre,a ház egyik oldalán elkerítettem a két telekrészt egy 150cm magas kerítéssel, amelyet a saját részemen húztunk fel. Az önkormányzatnál bejelentsét tett, ők a helyszíni szemle után kötelezni akarnak minket hogy bokrokra cseréljük a kerítést. A másik oldalon ahol autóval bejövünk szintúgy szerenék egy kis kerítést elekrtomos kapuval, mivel elegem lett hogy rendszeresen átjár hozzánk minden ürüggyel, pedig ott semmi keresni valója nincs, az ő háza utcafronton van, a miénk pedig kertfelöli.
Az önkormányzati szemle során még azt is megemlítették, hogy bármit akarunk is csinálni a saját részünkön (pl. homokozó) ahhoz kell a szomszéd beleegyezése. Viszont akkor nem értem hogy mire jó a használati megállapodás.
Válaszát előre is köszönöm

Kedves Csaba!

Jó kérdés ... Illetve a válasz attól függ, hogy mit tartalmaz a fenti problémák kapcsán a megállapodás. Egy jól megszövegezett használatmegosztási szerződés elvileg kizárná a fentiekkel kapcsolatos problémákat, ill. lehetőséget teremtene a megsértőjével szemben.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: