• Jani 48624 számú kérdése
  • 2019-05-02

Tisztelt Cím!
Újépítésű társasházban vásároltunk lakást az építtetőtöl aki értesítés és a többi tulajdonos jóváhagyása nélkül a közös udvart kizárolagos használatra odaadta egy a házban több ingatrlant is megvásárló befektetőnek, így a többi tulajdonos nem használhatja a közös tuljdont/udvart.
Kérdésem, hogy ezt önkényesen megtehette-e? Van-e valami jogorvolati lehetőség?
A másik kérdésem, hogy az építtető kiválasztott és szerződést kötött egy társasház kezelő céggel akik jócskán a piaci ár fölött teszik dolgukat a fent említett befektetői társaság kedvére. Van-e rá mód, hogy a megkötött szerződést ezzel a társasággal felbontsuk?
A harmadik probléma, hogy a fent említett befektetői társaság a saját és a kizárólagos használatban lévő társasházi udvaron és garázsban a sáját kénye és kedve szerinti átalakításokat akar elvégeztetni az összes tulajdonos terhére/kültségére. Mivel kb 40% -os tulajdoni hányaddal rendelkeznek ezért a közgyűlésen meg is szavazták a társasház kezelő aszisztálásával.
Ebben az esetben lehet-e valamilyen jogorvoslattal élni, esetleg feljelentést tenni ellenük?
várom válaszuk
üdvözlettel
Béla

Kedves Jani!
1. Az Ön(ök) adásvételi szerződését és a történtek kronológiai leírását is kellene ismerni ahhoz,hogy korrekt választ tudjak adni.
2. A szerződést szintén ismerni kellene ahhoz, hogy a megszüntetési, felmondási lehetőségekről tájékoztatást lehessen adni.
3. A közgyűlési határozatok a meghozataluktól számítva 60 napon belül bírósági úton megtámadhatóak.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: