• Géczei Mihály 48641 számú kérdése
  • 2019-05-21

Üdvözlöm . Szeretném kérdezni , hogy 12 év eltelte után jelentkezett az ingatlanközvetítő , hogy tartozok 6000ft+ áfa/ hó átalány díjjal . Nem fizettem . Közjegyző elutasította a keresetét . utána bíróságra vitte , hogy a hírdetési ár 1% + áfa díjat fizessek -ezt is elutasította a bíróság . Majd megint beperelt , hogy aláírtam egy (11 éve) módosított megbízási szerződést ahol átalánydíj havi 5000ft+ áfa /hó az ingatlan 1% +áfáig kötelező megfizetnem . Tudni kell , hogy 2006 ban kötöttem szerződést , olyan íreálisan magas összegben határozta meg az ingatlan eladási értékét 21Mft -aminek örültem , azt hittem teljesíti ! - 2005 ben vásároltam 5 Mft ért . 2013 -ban a nav 3.9 Mft elárverezte . az ingatlanos egy vevőt se küldött - nem is állt érdekében , hissz legyen 200 megbízási szerződése -átalány díjon akkor biztos bevétel. 1 fokú bíróság engem hozott ki pervesztesnek . MIT LEHET TENNI?

Tisztelt Géczei Mihály!

Abból, amit leírt, nem tudom, mi az alapja a marasztalásának, azaz, a második perben miért marasztalta Önt a bíróság. Nem ismert, hogy mely időszakra vonatkozott a követelés, 11 évre kérte az ellenfél az összeget, vagy csak a kereset előtti 5 évre. Fellebbezhet nyilván, de ilyen csekély adat birtokában nem tudom azt írni Önnek, hogy van értelme, vagy mire hivatkozzon. Ahhoz a perrel kapcsolatban adjak véleményt, látni kellene az iratokat.

A járási hivatalban anyagi helyzete alapján jogi segítségnyújtást kérhet, amely arra is alkalmas, hogy Ön válasszon ügyvédet, - a választható ügyvédek listájából, - aki Önt képviseli a per során.



Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

drkoczkajudit@gmail.com

Közösségi oldal: